2022-02-08 08:06:13• hírek • Közlemény

Utakat nyitunk, ember és ember között – idén 25 éves a Hans Lindner Alapítvány

Nagyon sok formában tudnak és szoktak az emberek másokon segíteni. Ugyanakkor mégis kérdés, hogy lesz-e és ki lesz a gondokkal küzdő ember segítő embere.  

Segíteni lehet úgy, hogy segítünk családtagjainknak, a szomszédunknak, vagy ha látunk valakit elesni az utcán, akkor őt felsegítjük vagy hívjuk a mentőt. Segíthetünk úgy is, hogy választásokon veszünk részt, jó polgármestert, érdekeinket képviselő tanácsosokat, parlamenti képviselőket támogatunk szavazatunkkal, akik szociális törvényeket hoznak, intézkedéseket foganatosítanak, állami vagy helyi szociális intézményeket hoznak létre közpénzből. De úgy is segíthetünk embertársainkon, ha civilszervezetet alapítunk vagy egy meglévőt támogatunk valamilyen formában, amelyik segítő tevékenységeket kezdeményez és visz véghez magán pénzalapokból.

A Szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány immár 25 éve működik a szatmári közösség szolgálatában. Alapítása a Bajorországban élő Hans Lindnernek és családjának köszönhető.

1997-ben Hans Lindner és felesége, Brigitte, illetve lányaik Stephanie, Veronika, Elisabeth és Johanna az 1992-ben Németországban bejegyzett alapítványukhoz hasonlóan, hivatalosan is bejegyeztetik a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítványt. Igaz, már négy évvel azelőtt, köszönhetően a Szatmári Caritas Szervezet segítő befogadásának, már jelen voltak különböző kezdeményezésekkel, programokkal a szatmáriak életében, az észlelt gondokra praktikus megoldásokat valósítottak meg.

„Alapítványunk igyekszik már a kezdetekkor gyorsan segíteni, „foltozni, kátyúkat betömni”, ott, ahol kell, azonban azonnal kitűnik, hogy igazából „új utak nyitását” javasolja, és olykor követendő példaként meg is teszi. Gondok voltak és még ma is vannak. Alapítványunk még mindig itt van és perspektívákon dolgozik. Együtt a tettre kész emberekkel!

A 25-ös alapítási évforduló alkalmából havonta megjelentetünk egy-egy kedves emléket, akciót, példát a szeretetre, szolgálatra és reményre vonatkozólag. Kövessenek minket figyelemmel! Köszönjük!” – írja az alapítvány közleménye.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: